Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Mekanisk røgudluftning

Mekanisk Røgudluftning af bygninger

Mekanisk røgudluftning, ikke at forveksle med røgventilation eller brandventilation, etableres af hensyn til redningsberedskabets indsatsmuligheder ved brand og til røgudluftning efter en brand.

Mekanisk røgudluftning kan ikke erstatte brandventilation (ABV), men røgudluftning kan dog undlades i rum som i forvejen er betjent af brandventilation (ABV). Røgudluftningen aktiveres manuelt via aktiveringstryk af beredskabet, som samtidigt åbner adgangsdøre for erstatningsluft.

Mekanisk røgudluftning anvendes, hvor det ikke er muligt at anvende termisk/naturlig røgudluftning via vinduer i ydervæg eller taglemme. Eksempelvis i parkeringskældre, kældre, depotrum, tagrum eller andre bygningsafsnit uden oplukkelige vinduer eller redningsåbninger.

Trapperum

Mekanisk røgudluftning af trapperum udføres med røgventilatoren i toppen af trappeskakten med en kapacitet på minimum 10.000 m³/h j.fr. BR18-VK5-B12, DS428:2021 samt DBI RL27. Kapacitetskravet er uanset trapperummets størrelse og forudsat at dørene til det fri er åbenstående. Røgudluftningen aktiveres manuelt via aktiveringstryk af beredskabet, som samtidigt åbner adgangsdøre til det fri.

Øvrige bygningsafsnit

Mekanisk røgudluftning af øvrige bygningsafsnit sikres ved et luftskifte på minimum 6 gange i timen (6 G/T). I bygningsafsnit med loftshøjde over 3 meter, kan røgudluftningen reduceres til 6 G/T, beregnet bare for de nederste 3 m. Dog minimum 2 G/T for rummets totale volumen.

Systemløsninger til mekanisk røgudluftning

En systemløsning til mekanisk røgudluftning består af en DS/EN 12101-3 F300 certificeret ventilator, et DS/EN 12101-8 røgkontrolspjæld samt en automatiktavle og aktiveringstryk med alarm. Vacumex kan levere komponenterne til hele pakken.

Hør mere om vores brandventilation og røgudluftning

For yderligere information om vores udvalg af mekaniske røgudluftningsløsninger, eller for rådgivning omkring dit specifikke projekt, er du meget velkommen til at kontakte vores salgsafdeling

kontakt Vacumex i dag

Få et tilbud på skræddersyede ventilationsløsninger

Vi tilbyder et bredt spektrum af ventilationsprodukter. Vores løsninger spænder fra procesventilation til komfortventilation, teknisk bygningsventilation, industrielle og marine applikationer. Finder du ikke det, du søger, eller har brug for rådgivning? Kontakt os!

Ring eller skriv til os direkte

Ring på: +45 88 826 474

Skriv til: info@vacumex.dk

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser inden for 1-3 hverdage.

Felter markeret med * skal udfyldes.