Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Impuls- og parkeringsventilation
​til garageanlæg og tunneler

Parkeringsventilation til alle størrelser garageanlæg

I Danmark er det et krav, at garageanlæg med et etageareal på over 150 m² skal være udstyret med et selvstændigt mekanisk parkeringsventilationssystem. Dette system er designet til automatisk at fjerne kulilte og eksplosive dampe i overensstemmelse med BR2018 §448, hvilket er essentielt for sikkerheden i mindre garageanlæg og p-kældre.

For mellemstore garageanlæg, med et areal mellem 1000 m² og 2000 m², anbefales det at installere et mekanisk parkeringsventilationssystem, der også kan fungere som et automatisk brandventilationssystem. Dette giver den fordel, at man kan undgå installation af et separat automatisk sprinkleranlæg, som foreskrevet i BR2018 §122.

I større garageanlæg, hvor etagearealet overstiger 2000 m², er det et krav at have et automatisk sprinkleranlæg ifølge BR2018 §123. I disse tilfælde vil fokus for parkeringsventilationssystemet være primært at fjerne kulilte og eksplosive dampe, fremfor at være et dedikeret brandventilationssystem, medmindre specifikke bygningsmæssige detaljer kræver det.

Krav til luftskifte

Når det kommer til krav til luftskifte, skal det mekaniske parkeringsventilationssystem som hovedregel dimensioneres til at levere minimum 3 gange luftskifte i timen for forureningsventilation og 6 gange for mekanisk røgudluftning, i henhold til DS428:2019 og BR2018. Valget af et automatisk brandventilationssystem (ABV) kan påvirke luftskiftet afhængigt af anlægstypen, som beskrevet i DBI RL027 og BR2018.

Vi er specialister i komplette løsninger

Vacu​mex er specialister i levering af komplette parkeringsventilationssystemer, inklusiv styringsautomatik og kalibreringsservice. Vi tilbyder et bredt udvalg af impulsventilatorer med luftmængder på op til 250.000 m³/h, ideelle til både parkeringsventilation og tunnelventilation. Vores tilbud inkluderer også nøglefærdige styringer til disse ventilatorer, der sikrer effektiv og sikker drift.

Vores produktsortiment omfatter envejs- eller reversible luftstrømsventilatorer, to-hastigheds-ventilatorer og modeller med brandklassifikationer som F300+ og F400+ iht. EN 12101-3. For projekter med særlige krav tilbyder vi også induktionsventilatorer til situationer med lav loftshøjde og avancerede MOX6-styringer med CO, CH4 og evt. NOx sensorer, samt ABV-styringer til brandventilationssystemer.

Kontakt os og hør mere

For yderligere information og datablade på vores impuls- og induktionsventilatorer, og for hjælp med dimensionering af parkeringsventilation til dit specifikke projekt, er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling eller bruge vores kontaktformular.

Relevante produkter​

Axialventilator​er

Automatik

kontakt Vacumex i dag

Få et tilbud på skræddersyede ventilationsløsninger

Vi tilbyder et bredt spektrum af ventilationsprodukter. Vores løsninger spænder fra procesventilation til komfortventilation, teknisk bygningsventilation, industrielle og marine applikationer. Finder du ikke det, du søger, eller har brug for rådgivning? Kontakt os!

Ring eller skriv til os direkte

Ring på: +45 88 826 474

Skriv til: info@vacumex.dk

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser inden for 1-3 hverdage.

Felter markeret med * skal udfyldes.